24/08: DE SCHOOLVAKANTIE GAAT RAS NAAR HAAR EINDE :LEERKRACHTEN ZIJN AL OP SCHOOL OM BIJ DE ADMINSTRATIE EN HET INSCHRIJVEN TE HELPEN, MAAR OOK OM KLUSSEN OP TE KNAPPEN…(EIGEN) KLASSEN KLAAR TE MAKEN, NET GELEVERDE SCHOOLBOEKEN TE ORDENEN, VOOR EEN VAKGROEPVERGADERING OOK

De meeste leerkrachten bereiden thuis al leerrijke, nieuwe lessen voor om de leerlingen vanaf 1 sept. interessante nieuwe kennis en vaardigheden te verstrekken, geen moment vergetend dat het geluk van die leerlingen het doel blijft.

Vanochtend bracht ik een bezoekje aan de Maerlant-campus en de Zilvermeeuw en zag dat er veel activiteit was…lesroosters maken, leerlingen inschrijven, lokalen schoonmaken, opruimen, schoolmeubilair verhuizen, tuinkarweien zelfs. De onderwijsminister had hun werk moeten zien!!! De lerarenkamer van de middenschool (3de verdieping) wordt klaslokaal EN die verhuist naar de eerste verdieping, waar ze één geheel zal vormen met die van het atheneum: de economaatsruimte maakt voortaan deel uit van de gemeenschappelijke lerarenkamer.

De boekhandel levert nieuwe schoolboeken en leerkrachten leggen die klaar voor volgende donderdag. Het gras wordt gemaaid…

Economieleerkrachten overleggen in een nieuw samengestelde groep over hun vak.