Paasvakantie 1986: de eerste Berlijnreis in het Maerlant-atheneum. De Muur stond er nog. Oost-Berlijn was de hoofdstad van de DDR

Nadat leraar Duits Jaak Coudeville eerder in de jaren tachtig twee Berlijnseminaries van een week had bijgewoond in Berlijn, organiseerde hij samen met lerares geschiedenis Monique Devisscher de eerste schoolreis naar Berlijn. Ze werden voor de realisatie bijgestaan (ook financieel) door het Informationszentrum Berlin. Een daguitstap naar Oost-Berlijn werd hierdoor mogelijk.

Toen was er ook een bezoek aan Plötzensee (in Berlijn), een 19de-eeuwse gevangenis, die in de nazitijd ook een executieplaats werd voor politieke nazitegenstanders. Nathalie Van Wassenhove zit wat oneerbiedig op de urne met aarde uit Duitse concentratiekampen

My beautiful picture
1986 Weltkugelbrunnen, Wasserklops centrum West-Berlijn
2018
Nathalie Van Wassenhove in Plötzensee