Romanschrijver Aster Berkhof werd bijna 101j. Hij schreef 101 boeken. We vinden geen fragmenten in schoolbloemlezingen…En toch waren zijn werken in de jaren ’60, ’70, ’80 populair.

DE MORGEN: Honderd jaar, honderd-en-een boeken. Met de dood van Aster Berkhof verdwijnt een markante Vlaamse veelschrijver en globetrotter. Hij deinsde er niet voor terug maatschappijkritische thema’s aan te kaarten.

Het Nieuwsblad: Schrijver Aster Berkhof, bekend van ‘Veel geluk, professor!’, overleden op 100-jarige leeftijd

De Tijd:

Aster Berkhof, de schrijvende vakantieganger die de wereldproblemen ontdekte

 

Toon Horsten schrijft in DS van vandaag: “Hoe divers zijn productie ook was, toch vallen er enkele rode draden in te ontdekken. Naast de drang om te vertellen over wat hij zag en beleefde tijdens zijn vele reizen, vallen toch vooral de aanklacht van sociaal onrecht én het verzet tegen elke vorm van geloofsdwang op”

Toen een leerling(e) in de jaren zestig en zeventig mij wel eens vroeg of zij/hij een boek van A. Berkhof mocht lezen, antwoordde ik positief.