28/09/2020: Oud-lle (2011) Arlieke Gitsels aan UGent doctor in bio-ingenieurswetenschappen en op weg naar Janssen Vaccines in Leiden, op weg ook naar Oegstgeest…(met teksten van moeder en broer)

Olbren Depaepe, Arliekes zus; was op de publieke  verdediging van het doctoraat aanwezig en schrijft:

Arlieke Gitsels, oud-leerling,  behaalde maandag 28 september 

aan de UGent de graad van doctor in de bio-ingenieurswetenschappen: biotechnologie. 

De titel van haar proefschrift luidde 

“DEVELOPMENT OF A MUCOSAL SELF-AMPLIFYNIG MRNA VACCINE AGANIST FEMALE CHLAMYDIA TRACHOMATIS INFECTIONS”

en handelde dus over de ontwikkeling van een vaccin tegen chlamydia bij vrouwen.

De publieke verdediging mocht omwille van de coronapandemie slechts in beperkte kring doorgaan, maar was daarom niet minder spectaculair! 

Tijdens de eerste helft gaf Arlieke een presentatie van haar resultaten die voor het grote publiek uitstekend te begrijpen viel. De tweede helft bleek echter niet voor gewone stervelingen..

In een taal die enkel voor ingewijden verstaanbaar was, onderwierp een jury van professoren Arlieke aan een spervuur van kritische vragen, die Arlieke op onnavolgbare wijze wist te pareren. Althans, dat vermoeden we, want wij hebben er ‘geen knijt’ van begrepen!

De jury gelukkig dus wel en die was dan ook vol lof over Arlieke bij de uiteindelijke uitreiking van haar titel.

Arlieke gaat niet verder in de academische wereld, maar is aangenomen bij Janssen – Vaccins in Leiden om daar vanaf 1 oktober te gaan werken op de ontwikkeling van het vaccin tegen COVID19.

Stel je voor.. !

Arliekes moeder Patricia  schrijft:

Arlieke verhuist naar Oegstgeest op 6 km van Leiden. Ze solliciteerde in Nederland en ze is aangenomen bij Janssen Farmaceutica-Vaccins in Leiden. Na gesprekken en psychotechnische testen, waarin ze briljant slaagde, werd ze aangenomen. O1 oktober start ze er.

In 1965 verscheen TERUG NAAR OEGSTGEEST, een roman van Jan Wolkers

In DS van 20 okt 2007, na het overlijden van Wolkers, schreef Jan Van Hove

Jan Wolkers was een van de figuren die in de jaren zestig de breuk met de naoorlogse braafheid belichaamden. Met boeken als ‘Terug naar Oegstgeest’ en vooral het verfilmde ‘Turks fruit’ verwierf hij een plaats in het collectieve geheugen.

In TERUG NAAR OEGSTGEEST gaat de auteur in acht van de zestien hoofdstukken terug naar zijn jeugd in Oegstgeest, in de gaat het over het heden.

Oegstgeest is een buurgemeente van universiteitsstad Leiden