23/09/’20: In gebruik genomen: spiksplinternieuwe, overdekte, gesloten, superveilige fietsenstalling Maerlant-atheneum. De vriendenkring en oud-leerlingenbond BOND ONZE SCHOLEN realiseerde dit belangrijke project

Enkele dag nadat de nieuwe fietsenstalling afgewerkt was, kon die echt in gebruik worden genomen

Voorzitter Peter Lips, penningmeesters Kathleen Vinck en hulpsecretaris Gil Jonckheere wezen de toch wel tevreden leerlingen de weg naar en in de fietsenstalling

Technisch adviseur-coördinator Gil Jonckheere, tevens hulpsecretaris van B.O.S., wiens betrokkenheid bij deze realisatie fundamenteel is, schrijft:

De nieuwe fietsenstalling op de Maerlant-campus is een schenking van de vriendenkring Bond Onze Scholen, de vriendenkring van het Maerlant-atheneum.  De 200m2 grote stalling biedt de mogelijkheid aan 192 fietsers om hun fiets op een veilige manier te stallen.  Het duurde in totaal  3 jaar om dit project te verwezenlijken. Op deze manier wil de school het milieuvriendelijk naar school gaan  stimuleren.  Het project met een totale kostprijs van €50.000 zal eind september definitief in dienst worden genomen.  De constructie bestaat uit een gegalvaniseerde constructie afgewerkt met een meranti beplanking.  Binnen werden 192 fietsparkeerplaatsen voorzien.  Er werd gekozen voor een systeem waarbij de voorvork van de fiets tegen de met kunststof beklede stalplaats leunt.  Hierdoor is schade aan het voorwiel tijdens het stallen onmogelijk.  Er werd tevens bij elke stalplaats een aanbindbeugel voorzien zodat de fiets met het fietsslot aan de verankerde stalplaats kan worden vastgemaakt. De buitenomgeving wordt beveiligd met camera’s, en geautomatiseerde tijdssloten om de veiligheid te optimaliseren.