Corona verhinderde de HASSELT-GWP in de 1ste gr. van het Maerlant-ath., waarnaar werd uitgekeken. We denken aan die van drie jaar geleden…

In de 2de en 3de graad van het Maerlant is het de traditie om de twee jaar (oneven jaren) een gwp te organiseren: een geïntegreerde werkperiode, tijdens welke leerlingen buiten de school thema’s geïntegreerd aanpakken, waarbij dus tal van vakken aan bod komen. In de 1ste graad is er een andere timing, zodat er voor dit jaar (deze week) een gwp in Hasselt was voorbereid.

Door corona heeft die activiteit niet plaatsgevonden…niet naar Tongeren en Hasselt en omgeving dus. Dit waren programmapunten in 2017:

  Op het programma o.a. Verkennen Hasselt en Tongeren, HIDRODOE HERENTALS (Ontdek de Wondere Wereld van Water in Hidrodoe. Lanceer je eigen waterstofraket. Maak in een handomdraai een gigantische draaikolk. Speel een partijtje watervoetbal. Bezoek een Romeins badhuis. Steek je hoofd tussen de vissen. Ga met Frank De Winne de ruimte in. Blijf droog onder onze waterparaplu.), GALLO-ROMEINS MUSEUM TONGEREN