Aanloopleren in het Maerlant-ath. Meer dan een week na de paasvakantie: een lerares en een leerlinge zeggen hoe ze het ervaren. Silke Beckers en Emma Smets.

Silke Beckers, lerares lich. opvoeding Maerlant-atheneum

Voor het vak LO krijgen de leerlingen oefenschema’s om tijdens deze coronaperiode toch fysiek actief te blijven. Als extraatje kregen de meisjes van de derdes gisteren een online LO-lesje.

Emma Smets, leerlinge 6WeWi

Dat de lessen zich gingen hernemen tijdens de quarantaine, was niet onverwacht.
We hadden reeds wat opdrachten gekregen om de onvermijdelijke achterstand te beperken maar nu werden de lessen echt hervat!
Sommige leerkrachten houden het bij de wekelijkse taken, die de lessen vervangen, terwijl anderen dingen voor onze tijd.
De lessen verlopen soepel en luchtig. Iedereen heeft zich snel aangepast aan het digitaal les krijgen (en geven) en de gebruikelijke kluchten blijven niet uit.


Toch is het soms een vergiftigd geschenk: de lessen liggen soms zodanig verspreid dat je vroeger moet opstaan, maar daarna zit je een paar uur met je duimen te draaien tot de volgende les. Soms zit er genoeg tijd tussen om nog een ontspannende of toch zelfgekozen activiteit uit te voeren, en toch is deze tijd vaak beperkt.
De onzekerheid over onze examens, ons afstuderen en de opstart bij verdere studies blijft knagen…

2018 (4des)
2015 Ramskapelle
leerrkrachten l.o. 2019
GWP Malmedy 1993