COVID-19 spelbreker voor de leerlingen van 5 en 6 HW en MT van het Maerlant-ath. Tussen 27/04 en 01/05 GEEN taal- en cultuurstage in Berlijn… met woorden van Katja Fredrichs, lerares Frans Hans Carossa-Gymnasium

2012

Het was allemaal zo mooi gepland…de treinreis (start om 5u ’s ochtends in Brugge), het hotel, het bezoek aan de Belgische ambassade, aan de Rijksdag, aan de East Side Gallery aan enkele musea enz. EN vooral de tweedaagse ontmoeting met leerlingen van het Hans Carossa-Gymnasium en de workshop in het Alexanderhaus.

We stelden u al eerder Audrey Cornelis voor, lerares aan die school. We laten nu ook nog Katja Frederichs, lerares Frans in het H.C.-Gymnasium aan het woord :

Ik vind het zo jammer dat onze samenkomst niet kan plaatsvinden. De leerlingen hadden zich ernaar uitgekeken. Ik heb eens naar de website gekeken. De artikeltjes zijn mooi. Ik hoop ook dat we elkaar op een ander moment in Berlijn kunnen ontmoeten. We duimen en hopen op het beste. Blijft u gezond!

De coronoatijd verloopt goed voor mij tot nu. Ik werk van thuis en we mogen wel nog het huis verlaten om te wandelen, te stappen of te sporten. Homeschooling is natuurlijk heel anders werken, maar het lukt wel. Morgen zal ik virtueel onderricht via jitsi.org proberen.

Ik heb de leerlingen de link voor de maerlantkrantwebsite doorgegeven. Ze waren wel heel tevreden met de artikels en de foto’s. Een van de leerlingen spreekt zelfs Nederlands en kon de anderen een beetje helpen

2012