COVID-19 spelbreker voor de leerlingen van de 4des van het Maerlant-ath. Morgen GEEN uitstap naar Canterbury, mooie Kentse stad.

2016

Geen uitstap dus met leraar Engels Peter Lips, reisleider en kenner van de bezienswaardigheden en de geschiedenis van de stad. Geen kathedraal dus, geen Old Weavers House, geen Canterbury Tales, geen stemmig stadscentrum …

in 1991 was er nog geen kanaaltunnel!

THOMAS BECKET, 12de-eeuwse aartsbisschop van Canterbury, streefde naar kerkelijke vrijheden en rechten van de paus en de geestelijkheid, kwam in conflict met koning Hendrik II. Hij werd door koningstrouwe ridders gedood. En enkele jaren nadien heilig verklaard

GEOFFREY CHAUCER, 14de-eeuwse schrijver van The Canterbury Tales. De Franse-chansonvertaler Ernst van Altena zette ze om in het Nederlands tot VERHALEN VAN KANTELBERG:

2018

Een groep Engelse pelgrims vertrekt op bedevaart van Londen naar Canterbury naar het graf van de heilige Thomas Becket in de kathedraal van Canterbury. De groep bestaat uit personen uit alle lagen van de bevolking. Een stelt voor een wedstrijd te houden, waarbij zij onderweg verhalen aan elkaar vertellen.. Op het einde van de bedevaart is er geen winnaar

CHRISTOPHER MARLOWE, 16de-eeuws schrijver van oa. het toneelstuk The Tragical History of the Life and Death of Doctor Faustus

De Vlaamse schrijver Achilles Mussche schreef in 1954 het toneelstuk CHRISTOPHER MARLOWE OF ER IS EEN DUIVEL TE VEEL.

2016
2016
2018