‘AU VENITIEN’ RESTAURANT VAN OUD-LLE KATRIEN VERGOTE EN VAN JURGEN WYMEELS – HUN KINDEREN ROUBY EN BRITT ZIJN OOK OUD-LLN – BESTAAT VIJFTIG JAAR. EEN EEUW GELEDEN WAS ER AL EEN (AU) VENITIEN

Over dit feit kan men lezen op https://www.hln.be/in-de-buurt/blankenberge/restaurant-au-venitien-viert-50-jaar-op-de-zeedijk-van-blankenberge-hard-werken-maar-de-mooiste-stiel~af2e4bc3/

+

Alberta van Asbroeck, sinds 1999 stadsgids en bestuurslid van de VriendenkringStadsgidsen Blankenberge vzw. Initiatiefneemster en projectverantwoordelijke voor het Art Nouveau-project in Blankenberge en voor ‘Kusterfgoed, schrijft me: De eerste vermelding van Au Vénitien ongeveer op de plaats waar die nu gevestigd is vind je op bijgevoegde kaart. Vermoedelijk kwam de taverne daar na het neerhalen van het eerste Café Vénitien op de hoek van de Bakkersstraattrap (zie kaart). Die werd toen opgeslokt door de uitbreiding van het hotel Petit Rouge eind jaren ’20 van vorige eeuw.
In de volgende jaren was Vénitien dus gevestigd op de benedenverdieping van Hôtel Splendide, tussen de Taverne Willems (rechts) en de vroegere Rocher de Cancale (links) dicht tegen Hôtel Pauwels D’Hondt, ongeveer in het midden tussen de Weststraattrap en de Bakkersstraattrap.

Katrien Vergote is de tweelingzus van Sofie. Beiden zijn oud-leerlingen én dochters van juf Linda, op 17 mei 2014 overleden ex-kleuterjuf in d’Oefenschool. Katriens dochter Rouby is oud-lle (2014), ook  Britt is oud-lle. Sofies dochter Loewi Monballiu is oud-lle 2014.