OUD-LL. (2002) MAARTEN VAN DE VELDE BRENGT VOOR LLN. 3DE GR. ZEESPORT ZIJN “SURF AND MOTIVATION”-VERHAAL. OP ZONDAG 25/02 ZIET MEN HEM OOK IN ‘TABOE’ OP één

Vandaag kwam gastspreker Maarten Van de Velde, oud-leerling van het Maerlant-atheneum, zijn “surf and motivation” -verhaal brengen voor de leerlingen van de derde graad zeesport.  Op een heel eerlijke en open manier wist hij de leerlingen en leerkrachten, Floris Huyben en Ynak Samaey, te inspireren tijdens zijn uiteenzetting.  Over zijn dromen en passies, maar ook over zijn tegenslagen en problemen die elkaar kruisten op zijn levensweg.  Zijn innemende levensverhaal vertrekt in De Haan en gaat tot in Jeffreys Bay: van België tot Zuid-Afrika, van zijn doctoraat tot bekend surffotograaf, maar ook van kwetsbaarheid doorheen zijn turbulente leven.  Zijn verhaal is ook brandend actueel. Aanstaande zondag is hij te zien aan de zijde van Philippe Geubels in de volgende aflevering van Taboe, waarin Geubels op avontuur trekt met mensen met een psychische kwetsbaarheid en daarbij de taboe probeert te doorbreken op zijn eigen humoristische manier.  Wij hopen dat zijn verhaal nog vele mensen mag inspireren en de taboe rond depressies kan doorbreken.  Bedankt Maarten!

 

Zondag 25/02 om 20u30 op één – Taboe met Philippe Geubels en oud-leerling Maarten Van de Velde. 

met dank aan sport- en economielerares Ynak Samaey voor tekst en foto’s

de oude foto’s hieronder zijn er van de gwp 2001 in Malmedy