16/09/’22: Leraar metaalbewerking Wim Broes maakte talrijke sprekende foto’s van de SPORTDAG 3des Maerlant-atheneum (ook van de 5des): POLDERWIND ZUIENKERKE. Deel 2 met taalfilosofietje ‘POLDER’

De sportdag voor de leerlingen van de 3des van het Maerlant had plaats in Polderwind, Zuienkerke. De leerlingen konden genieten van een avonturentocht waarbij ze allerlei hindernissen moesten overwinnen. Blije gezichten gezien.

POLDER is echt een Nederlands woord. Het staat al in het Middelnederlands woordenboek en komt o.a. voor als ‘polre’ (de ‘d’ is epenthetisch zoals in ‘kelder’ cfr. Du Keller, Engels ‘cellar’. Het betekent permanent drooggelegd land, gewonnen op water, op zee.

In o.a. het Duits, Engels, Frans, Zweeds, Italiaans, Spaans, Oekraïens gebruikt men hetzelfde woord POLDER

Reactie's