De laatste groet aan de Britse koningin. De begrafenis in Londen. Maerlant-lln, – personeelsleden waren er wel eens op schoolreis, op GWP ook. Westminster Abbey: een taalfilosofietje.

De begrafenisplechtigheid van  koningin Elizabeth II zullen miljoenen mensen gezien hebben, hierover zullen massa’s mensen gelezen hebben. Westminster Abbey hebben nu inwoners van over de hele wereld beelden gezien EN velen waren er.

Zou een journalist of reporter duidelijk gemaakt hebben dat in Westminster Abbey twee keer ABDIJ/KLOOSTER voorkomt?

Dat ABBEY abdij betekent voelt men zo aan. Het woord heeft een christelijk-Latijnse oorsprong. Abbas = abtMINSTER herkennen we in o.a. tal van Vlaamse plaatsnamen. NIEUWMUNSTER bijvoorbeeld. MUNSTER komt ook uit het Latijn, uit monasterium = klooster. Het Latijn had het woord al uit het Grieks ‘monasterion’

1995
1996
1972

Reactie's