Blankenberge…nieuwe kaaimuren tegen storm (minister huldigde in), nieuwe straat-/kaainaam…Burgemeester en een schepen zijn Maerlant-oud-lln….De journalist van De Standaard (Het Nieuwsblad) is een  Maerlant-oud-ll.

foto gemaakt door oud-ll. Junior Verbeeke

In het artikel dat oud-leerling Junior Verbeeke gisteren schreef voor DE STANDAARD en HET NIEUWSBLAD gaat het over de nieuwe, beter beschermende kaaimuren, over de aantrekkelijkere jachthaven en mooiere paravangomgeving. Hij vermeldt ook dat de Havenstraat nu L. Konkelbergekaai heet. Minister voor  o.a. Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters huldigde in.Burgemeester Björn Prasse (oud-ll. 1998), schepen Patrick De Klerck (oud-ll. 1983) en de schepenen Kathy Kamoen en Annie De Pauw waren op de plechtigheid, die plaatshad tijdens de PARAVANGFEESTEN.

Konkelberge (1840-1899)  was, zo schrijft Cis Kennes in zijn in 2021 verschenen biografie “een fascinerende  antiklerikale persoonlijkheid, reder, bibliofiel, redacteur, columnist (avant la lettre), verzekeringsagent, casinodirecteur, gemeenteraadslid, acteur, zanger, carnavalist, stichter van het Conscience-taalgenootschap enz.

Junior Verbeeke