Johannes Balbaert, Maerlant-ll., is in Nottwil (CH) op trainingskamp Swiss Silver Bullet van Marcel Hug

Astrid Van Keer, Johannes Balbaerts moeder, lerares Maerlant-ath. schrijft me:  Marcel Hug organiseert een kamp voor beginners en jongeren. Marcel Hug is zowat de beste van de wereld op dit moment op alles wat 800 m of lange afstand is in een Wheeler in zijn klasse T54. Johannes’   klasse is T53. ‘s Morgens is er sprinttraining en in de namiddag training op de lange afstand. Johannes werd uitgenodigd door Marcel Hug  in mei. De Zwitsers zijn ver vooruit in materiaal en in trainingsmethodes. De trainster van Johannes, de trainster van nationale ploeg, is mee gemogen met Johannes, ook om de trainingsmethoden uit te wisselen.”

Marcel Hug is 36j. en is geboren met spina bifida. Hij won talrijke medailles op Paralympische Spelen, ook gouden.

Nottwil is een plaats in Zwitserland, kanton Luzern. Men spreekt er hoofdzakelijk Duits.

Op gsportvlaanderen las ik: “Paralympisch icoon Marcel Hug nodigt talentvolle Johannes (15) uit op zomerkamp”

3 Latijn 2022