25 leerlingen van 6A van het Maerlant-atheneum beleven in PORTO VECCHIO (Corsica)  een  uitwisselingsproject met het Lycée Jean-Paul de Rocca Serra. Deel 4: lerares Tanja Gervoyse schrijft:

Vandaag werden we ontvangen op school waar we een lekker ontbijt voorgeschoteld kregen. Nadien volgde een uiteenzetting door de leerlingen van Corsica over de Corsicaanse cultuur (eten, drinken, muziek, geschiedenis, …). Dit deeltje werd afgesloten met het Corsicaanse volkslied ‘Diu vi salvi Regina’. Daarna volgde een korte pauze waarna een uiteenzetting werd gegeven door een vertegenwoordiger van een Corsicaanse natuurvereniging over het evenwicht zoeken tussen toerisme, economie, ecologie, visserij, … In de namiddag werden we opgesplitst in verschillende groepen. Eén groep ging duiken, de andere twee bezochten Porto Vecchio. De rondleiding werd gegeven door de Corsicaanse leerlingen

Arvin Deris en Ruben De Leu werden door hun gastgezin uitgenodigd voor een groot familiefeest. De ideale manier om de Corsicaanse cultuur te leren kennen.