Alle Maerlant-sportrichtingen, van 3des tot 6des beleefden de derde dag van de  sportstage in BOMBANNES (F) met uitstap naar de DUNE DU PILAT. Verslag van een leerkracht en een leerling

Ynak Samaey, lerares meldt ons: We hebben een fantastische sportstage. We logeren in tenten te midden van het bosrijke gebied aan het meer van Bombannes. Er is een apart sportprogramma voor elke tak: omni, voetbal en zeesport. Alle groepen leren wel catamaranzeilen. Avondactiviteiten doen we allen samen in onze gezellige groep van 92 jongeren en 7 begeleiders. Gisteren trokken we naar de Dune du Pilat, de hoogste duin van Europa. Na een felle beklimming kregen we een betoverend 360 graden zicht van de omgeving. Vandaag daagden maar liefst 7 vroege vogels op voor ons ochtendloopje, heerlijk.

Arno Vandenbussche meldt me: In de ochtend hebben we jeux de piste gedaan, een spel in het Frans waar je vogels en bomen moet zoeken. In de middag zijn we naar het echte strand van Carcans (Bombannes) gegaan. We hebben er gewoon gerelaxt en iets gegeten. ’s Avonds deden we een late uitstap naar de ‘great dune  of Pilat…0..00u. waren we terug.