Litouwse middenvelder Edgaras Utkus nu bij Cercle Brugge, iets meer dan 20 jaar geleden speelde de Litouwse spits Edgaras Jankauskas bij Club Brugge. Hij kwam in 1999 naar het Maerlant-atheneum om er leerlingen uit Alytus (LT) te groeten.

My beautiful picture

Van 1997 tot 1999 voetbalde E. Jankauskas voor Club Brugge. Daarna speelde hij voor tal van ploegen en in 2004 won hij met FC Porto de Champions League. Later is hij bondscoach van de Litouwse nationale ploeg geworden.

In 1999 startte het Maerlant-atheneum een Comenius-uitwisselingproject met een Litouwse school uit Alytus. Bij de start ervan was niet alleen de Litouwse ambassadeur, maar ook Jankauskas te gast op school. Voor de Litouwse en Belgische leerlingen en hun ouders en voor de leerkrachten was dit een aangename verrassing.

op het strand van Palanga, stad aan de Oostzee (2000)

Edgaras Utkus, centrale middenvelder,  maakte in november 2020 zijn debuut in de nationale ploeg van Litouwen. Sedert 2018 speelde hij voor AS Monaco.