Oud-leerling Maerlant-ath. Steve Van Hulle, Managing Director bij de Nederlandse baggermaatschappij Boskalis, bericht ons over het vlottrekken van de Ever Given

Ik ben zelf Managing Director bij Boskalis en verantwoordelijk voor de Business Unit Marine Services.

De berging van het aan de grond gelopen 20.000 TEU containerschip Ever Given in het Suezkanaal is voor Boskalis succesvol verlopen. Met een lengte van 400 meter en een breedte van bijna 60 meter versperde dit reusachtige schip sinds 23 maart 2021 al het scheepvaartverkeer door deze vitale vaarroute. Kort na het aan de grond lopen van de Ever Given werd Boskalis verzocht om assistentie te verlenen bij de bergingsoperatie. Een team van experts werd ingevlogen en heeft in samenwerking met de Suez Canal  Authority de Ever Given op 29 maart 2021 om 15.05 uur lokale tijd met succes vlotgetrokken., waardoor een vrije doorvaart door het Suezkanaal weer mogelijk is geworden. De tijdsdruk om deze operatie onder het toeziend oog van de wereld te voltooien was ongekend groot en het resultaat toont eens te meer onze unieke capaciteiten als baggeraar en Maritiem dienstverlener.

Voor het vlottrekken van het 224.000 ton wegende containerschip werd ongeveer 30.000 kubieke meter zand gebaggerd en om het schip los te trekken werden in totaal elf sleepboten  en twee krachtige zeesleepboten ingezet. Het schip werd naar een locatie  buiten het kanaal gesleept voor een nadere inspectie.

Steve Van Hulle is getrouwd met Charlotte Benoot, zij zijn de ouders van Naud Van Hulle, leerling d’Oefenschool en van Nanou Herman, lle 1A Maerlant-ath.

Begin jaren ’90 was Steve Van Hulle speler van de voetbalploeg van KA Blankenberge.

l. b. Steve Van Hulle (1991)
met gymleraar Philippe Beuckels