Het WARMSTE GEDICHT van de WARMSTE WEEK 2019 is van dichteres Liz Corthals, vriendin van juf Silke (5de lj. d’Oefenschool)

“Een knipoog, een glimlach,
op het onverwachts,
een vriendelijk woord,
iets zoets en wat zachts.

Strooi iedere dag,
al dat liefs om je heen,
samen voor warmer,
voor minder alleen.”

Juf Silke Vantournout schrijft me:

Foto’s  van vorig jaar op de slotdag van de Warmste Week. Mijn vriendin Liz (Liz is More www.lizismore.be) deelt dagelijks een prachtig gedicht van haar hand op facebook. Door de ziekte van mijn broer werd ze geïnspireerd om een actie op poten te zetten voor de Warmste Week: ze schreef “het warmste gedicht” en ging dit met krijtstift op Vlaamse ramen schrijven, alsook bij ons in d’Oefenschool. Ze verkocht ook affiches met “het warmste gedicht”. De opbrengst hiervan ging integraal naar Kom Op Tegen Kanker. De cheque is ze samen met mijn broer gaan overhandigen in Kortrijk, waar de Warmste Week toen plaatsvond.
Zes maanden geleden heeft mijn broer jammer genoeg het 7 jaar durende gevecht tegen die rotziekte verloren…


https://www.hln.be/dendermonde/liz-schrijft-warmste-gedicht-op-poster-en-ramen-opbrengst-gaat-naar-kom-op-tegen-kanker~af1f830c/