Oud-lle (2001) Maerlant-ath. Katherine Tetaert, klinisch psychologe, geeft in Jan Yperman-ziekenhuis Ieper steun aan covid-patiënten en jonge kankerpatiënten (in KW editie Ieper)

EF1 Team JYZ in de afdeling klimop

Haar moeder Rita Van Stalle bericht me:

Katherine is klinisch psychologe (U.Gent) en deed haar stage in het UZGent.

Zij woont in Zwevegem en werkt in het Jan Yperman Ziekenhuis Ieper.

Nu geeft ze steun aan covid –patiënten,  maar haar werk behelst ook palliatieve zorg en  traumapatiënten. Deze zomer werd ze ook systeemtherapeut na 4 jaar extra studie. Zij is tabakologe en mental coach bij NELOS, Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en Sport. (Katherine is een ervaren duikster. Zij heeft 2 kinderen: Leon (3de lj. ) en Eloïse (1ste lj.)

In de KLIMOP, een afdeling in het Ieperse ziekenhuis biedt ze ook steun aan kinderen met kanker. Hierover schreef Stefaan Dehaerne een artikel in de KW.

Op de site van het ziekenhuis lees ik : Het Jan Yperman Ziekenhuis wil (klein)kinderen van kankerpatiënten en patiënten met een andere zware ziekte de kans bieden om begeleid te worden doorheen het hele proces van ziek-zijn van hun (groot)ouders.

Hierbij wordt voornamelijk aandacht besteed aan de psychologische begeleiding, maar ook aan psycho-educatie en emotionele ondersteuning tijdens diagnosen, consultaties, onderzoeken en opnames in het ziekenhuis.

Litouwen 2000
Berlijn Rijksdag 2012
Berlijn standbeeld B. Brecht 2012