Over Bast Dost gaat het vandaag in Duitstalige (B, D), Franstalige (B) en Nederlandstalige (B, NL) kranten. Oud-ll. J. Verbeeke schreef het artikel in DS en Het Nieuwsblad, oud-ll. B. Vandenbussche bericht over hem in HLN: ze speelden samen bij SC Heerenveen

Oud-ll. Junior Verbeeke, journalist, schrijft in Het Nieuwsblad én De Standaard: Nederlandse ‘garantie op goals’ moet probleem van Club oplossen

Club Brugge heeft de transfer van goalgetter Bas Dost (31) afgerond. De Nederlander, die voor 4 miljoen overkomt van Frankfurt, bereidt zich vanaf maandag voor op een razend druk 2021 met de landskampioen.

Oud-ll. Brian Vandenbussche, vader van Arno (ll. 3LMT), man van oud-lle Loes Coudeville, ex- Rode Duivel, die in 2012 ploegmaat van Dost was bij SC Heerenveen  die in dat jaar de ploeg met 32 doelpunten richting Europa trapte,  zegt in HLN:

“Bas zal hier sowieso slagen…Hij toont inzet, hij jaagt, hij loopt achter iedere bal aan én hij scoort nog eens goals ook. De fans zullen zeker van hem houden….We zijn bijna tien jaar verder, maar als ik zie dat hij nog steeds zijn doelpunten maakt in een grote competitie…Dit kan nauwelijks misgaan….Het is een sympathieke gast. Een échte winnaar ook. …Club heeft een heel goeie, beredeneerde transfer gedaan.”

En deze titels en leads lazen we ook nog:

FAZ: Mit sofortiger Wirkung verlässt Stürmer Bas Dost die Frankfurter Eintracht. Der Niederländer wechselt zu einem belgischen Spitzenklub. Eintracht-Sportvorstand Bobic begründet den Wechsel auch mit der Corona-Pandemie.

GrenzEcho: Der Niederländer wechselt mit sofortiger Wirkung zum Landesmeister Club Brügge an, wie „Blauw en Zwart“ am Donnerstagabend bekanntgab. Beide Vereine einigten sich kürzlich über die Wechselmodalitäten, hieß es.

Le Soir: Football: l’attaquant néerlandais Bas Dost rejoint le Club de Bruges

Telegraaf:  Bas Dost verruilt de Duitse Bundesliga voor de Belgische Jupiler Pro League. De 31-jarige spits verhuist na de jaarwisseling van Eintracht Frankfurt naar Club Brugge, waar hij teamgenoot wordt van onder anderen aanvoerder Ruud Vormer en Noa Lang. De transfersom ligt rond de 4 miljoen euro.

2014
2014
2009