IKEA-BUNKER: een neologisme van oud-ll. Maerlant-ath. (1980), voormalig cultuurschepen Filip Konings, die zijn mooiste plekje in zijn gemeente kiest

IKEA-BUNKER: een neologisme van oud-ll. (1980), voormalig cultuurschepen Filip Konings, die zijn mooiste plekje in zijn gemeente kiest

Het dagblad HET NIEUWSBLAD ging praten met bekende West-Vlamingen die in hun gemeente hun mooiste plekje noemden en die het ook beschreven

Filip Konings oud-leerling (1980) en  voormalig cultuurschepen tussen 2011 en 2018, licentiaat aardrijkskunde (RUG), geograaf-geomorfoloog, lid Kusterfgoed, noemt de OORLOGSBUNKER aan het Westerstaketsel zijn mooiste plekje.

Aan Junior Verbeeke (ook oud-leerling en nu journalist Het Nieuwsblad) vertelt hij hierover. Ik citeer:

 “Eigenlijk is die bunker Ikea avant la lettre: het was een soort bouwpakket dat snel opgetrokken kon worden met een handleiding. Omdat de Duitsers beseften dat deze flank van de kust helemaal openlag, moest die bescherming dus snel gebouwd worden. Het opvallende is dat er een identiek exemplaar aan de andere kant van Blankenberge staat ter hoogte van de Beachclub.” Die ‘tweelingbroer’ ligt quasi volledig begraven onder het zand. Dit type geschutsbunker is uniek langs de Belgische kust. En misschien wel langs de hele Noordzeekust. Ik vind  het leuk dat hij in Blankenberge staat.”

fietstocht 2011