Overmorgen WEER naar school. Ook West-Vlamingen die in hun dialect het woord TERUG niet kennen, gebruiken het als ze Standaardnederlands schrijven of spreken. Vaak ten onrechte.

TERUG betekent vooral 1. Naar achteren, achteruit: terug naar de tijd van toen 2. Naar het punt van uitgang…wijst dus op de plaats: ga terug naar school, je hebt er je wiskundeboek laten liggen – ik ben terug uit het buitenland

WEER betekent vooral OPNIEUW, NOG EENS

Men kan dus ‘WEER en TERUG naar school’ gebruiken, maar de betekenis is toch anders.

Als je wijst naar de herhaling…elk jaar opnieuw, gebruik je best niet ‘terug’. Als je de klemtoon legt op de plaats (school) mag ‘terug’ wel.

In “Deze geschutsbunker (in regelbau 680) wordt terug opengesteld voor het publiek. Het is een restant van het Steunpunt Blankenberghe Mole, dat deel uitmaakte van een groot steunpunt dat de havengeul moest verdedigen.” Is TERUG fout.