De stoet = de optocht, het (de) corso = de optocht, de bloemenstoet. In 2020 geen corso, wel drie bloementapijten in Blankenberge. Oud-lln. Maerlant-ath. werkten intens mee aan de realisatie van dit project

CORSO, dat op koers lijkt, heeft dezelfde oorsprong, nl. het Latijnse woord CURRERE=rennen. We denken aan wielerwedstrijd én aan wisselkoers. CORSO is Italiaans en betekent in die taal ‘wandelplaats’.

In het Nederlands, Frans en Duits (Korso) is het een luisterrijke bloemenstoet

De eerste bloemenstoet in Blankenberge werd in 1895 georganiseerd, toen het een voornaam balneair oord was.

Op het Sint-Rochusplein, op het Manitobaplein en het Stationsplein kon, kan men een fraai bloementapijt bekijken. De thema’s: art nouveau, de stijlrichting toen Blankenberge zo’n voorname badplaats was, 750 jaar Blankenberge én 125 JAAR CORSO

Op Facebook zagen we, lazen we  dat oud-lln. (1981) Diane Vermeersch en Laurens De Clercq (2018) bij het realiseren van het project betrokken zijn.

2019
2019
2019