HET DICTEE VOOR SCHOLEN: TERUG VAN WEGGEWEEST.PERSONEELSLEDEN EN LEERLINGEN 3DE GR. VAN HARTE UITGENODIGD…EEN DICTEE, EEN TERUGBLIK VAN LERAAR NEDERANDS JOOST COUDEVILLE OP DE MAANDEN SEPTEMBER TOT DECEMBER 2016.

De Bond Onze Scholen organiseert. Joost Coudeville schrijft de tekst. Op maandag 9 januari, de eerste schooldag in 2017,  op 17u dicteert hij.

Inschrijven kan men deze week op school bij Peter Lips, Kathleen Vinck, Conny Louwage of bij Joost Coudeville. Men kan ook mailen naar bondonzescholenMA@hotmail.com of een smartschoolbericht sturen naar Joost Coudeville.

Een voorproefje (de augustustekst):

Olympische Spelen: het podium als Olympus van de sport. Blik op oneindig en land in extase. ‘Citius, altius, fortius’, een platitude , maar treffend voor de nimmer aflatende drang van de mens. Michael Phelps, Amerikaan : grootste officieuze en officiële olympiër aller tijden. Zwom 23 gouden olympische medailles bijeen, nam dus afscheid in stijl, voor eeuwig in het collectieve geheugen. Usain Bolt, Jamaicaan : befaamd voor ‘pre-race’-routine. Van startblokken – de plaats waar zelfs atheïsten bidden – tot eindmeet in 9.81 seconden! Topsnelheid met reuzenstappen (van 2m77) bedraagt 44 km per uur. Geen nek-aan-nekrace. Hij is ongetwijfeld de snelste man op aarde.dictee-jan-2016-2-001-001 dictee-jan-2017-001 dictee2006-5-001