OUD-LL. (1969) JOHN VAN GOMPEL, DIERENARTS IN BLANKENBERGE, IS MET PENSIOEN. HET BH VAN 16/12 BERICHT UITGEBREID HIEROVER. WOUTER, ROEL EN LIEVEN, OUD-LLN 1995, 2000, 2001, ZIJN Z’N ZONEN

Oud-ll. John Van Gompel is 65. Van jongsaf had hij interesse voor de natuur en was op zijn 12de al medeoprichter van de Jeugdbond voor Natuurstudie. Hij werd dierenarts en opende een eigen praktijk. Hij verzorgde misschien wel duizend(en) zeevogels, slachtoffer van stookoliedumping. Hij deed de autopsie bij potvissen die in Koksijde waren aangespoeld. Hij ving zeehonden op en liet die na verzorging overbrengen naar het zeehondencentrum in Pieterburen in Nederland. Dit deed hij tot Sea Life werd opgericht. Grote betrokkenheid was er ook voor de Fonteintjes en voor de Uitkerkse Polder.

Hij gaat als dierenarts met pensioen, maar blijft actief o.a. in de Gecoro, waar hij probeert de verstedelijking een halt toe te roepen. (deze gegevens haal ik uit de tekst van oud-ll. Jason Wittevrongel in het Brugsch Handelsblad van 16/12/2016)

John Van Gompel is de vader van drie oud-leerlingen: Wouter (1995), Roel (2000), Lieven (2001).