21/12 van 8u. tot 8.30 u.: LEERLINGENRAAD D’OEFENSCHOOL KOOS VOOR VERKOOP CHOCOLADEMELK T.V.V. V.Z.W. CANISHA, DIE ASSITENTIEHONDEN OPLEIDT. DEEL 2 KLEUTERAFD.

Weer worden op tal van plaatsen acties georganiseerd in het kader van de WARMSTE WEEK van Music for Life. De leerlingenraad van d’Oefenschool besprak tien projecten en koos voor CANISHA.  Lynn Dusoir en Joeri Temmerman zijn de leerkrachten, verantwoordelijk voor de leerlingenraad. De leden van de raad zijn: Lucka, Logan, Amina, Fien, Luna, Dante, Ward, Liam, Torsten. Joeri Temmerman schrijft me: “Deze leerlingen hebben voor een vlotte verkoop gezorgd. Momenteel hebben we een opbrengst van 690 euro maar morgen verkopen we op de ouderavond nog koffie. Hopelijk halen we een bedrag van 900 euro.”

De vzw Canisha werd opgericht in december 2011, met als doel assistentiehonden op te leiden die personen met een beperking kunnen bijstaan in het dagelijks leven.

Misschien heb je ze ook al gezien, de honden met een jasje of sjaaltje die een rolstoelgebruiker begeleiden? Misschien ken je zelf binnen je familie of kennissenkring iemand met een beperking die een hulphond als maatje heeft? Wil je meer weten over dergelijke hulphonden, maar ook over hoorhonden en therapiehonden? Dan ben je hier op de juiste plaats!