Femke Meulemans, jonge oud-leerlinge (2020) is één van de veertig stewards of ‘sfeerbeheerders’ in Knokke. We zagen en hoorden haar in het VRT 7uur-JOURNAAL van 3 april.

“mondmasker aan”

In Knokke zijn nu 40 i.p.v. 14 stewards – men noemt ze er eufemistisch sfeerbeheerders en zelfs sfeermakers – op pad om bewoners en bezoekers aan te sporen zich coronaveilig te gedragen … vooral zeggen dat het mondkapje aan moet.

Femke op de plechtige proclamatie (juli 2020)

Femke Meulemans schrijft me:

Ik studeer integrale veiligheid in Torhout. Ik doe dit werk omdat dit een goede voorbereiding is naar de bewaking en politiesector toe. Ikzelf ben bezig met mijn politietesten en vind dit een goede voorbereiding. Sensibiliseren en preventief optreden doen we als sfeerbeheerder en als bewakingsagent en politieagent ook later.