BAHNHOF ZOO werd wereldberoemd door het boek en de film CHRISTIANE F. En nu is er een 8-delige Amazon-serie ‘Wir Kinder vom Bahnhof Zoo’ . In of bij dat Berlijnse station waren Maerlant-lln. wel meer.

Tot kort na de val van de Muur was Bahnhof Zoologischer Garten de plek waar men met de trein vanuit o.a. België  in Berlijn (West-Berlijn natuurlijk) aankwam. Het gebeurde ook wel eens na de val van de Muur (on 1998) dat Maerlant-lln. er arriveerden. Bij andere Berlijnreizen stopten ze er soms met de S- of U-Bahn. Enkele keren kwam de bus, waarmee ze naar Berlijn waren gereisd, hen daar ophalen.

Maar wereldberoemd werd het station door de drugstaferelen in het leven, het boek, de film CHRISTIANE F. elscherinow.

En nu is er een achtdelige serie – WIR KINDER VOM BAHNHOF ZOO –  met Zes jonge mensen, die geconfronteerd worden met drugs en andere problemen

De 13-jarige Christiane ontmoet in de hippe discotheek Sound de verslaafde Detlef. Ze worden verliefd op elkaar en Christiane gaat steeds vaker stiekem naar de Sound. Zonder dat haar ouders of haar school het weten, raakt Christiane verslaafd aan heroïne. ‘s Ochtends gaat ze gewoon naar school. ‘s Middags tippelt ze net als andere jonge verslaafden op het metrostation Zoo en op straat om aan geld te komen voor haar verslaving. Naar de wereldberoemde dagboek-bekentenissen van de echte Christiane F. Met muziek (en een gastoptreden) van David Bowie, waarbij klassiekers zoals “Station to Station” en “Heroes” naadloos aansluiten bij dit schokkende portret van de Berlijnse drugs-scene, eind jaren ’70.

Reactie's