Wiskunde- olympiade 30 jaar geleden. Drie Maerlant-ath.-lln. naar de volgende ronde: Fréderic Leroy, Hans Vanderbeke, Nils Germonprez. Hun wiskundeleraar Marcel Rogghe vergezelde hen naar Kortrijk (in de Maerlantkrant 06/02/1991)

Fréderic Leroy zat toen in de 5des, hij  is nu  doctor in de toegepaste biologische wetenschappen, hoogleraar VUB, Specialisaties: microbiologie, biotechnologie, voedingstechnologie.

Fréderic Leroys zus Evelyne is oud-lle 1979. Zijn grootvader was oud-ll. RNS (1940) en was vele jaren tot eind jaren ’70 tekenleraar RNS en KA Bl’b.

Hans Vanderbeke was toen leerling van de 6des, hij werd burgerlijk ingenieur computerwetenschappen en is nu Head Of Sector van een IT Sector die het case management platform van de fraude onderzoekers beheren, onderhouden,…bij DG OLAF, Office européen de lutte antifraude, EUROPEAN ANTI-FRAUD OFFICE (bij de Europese Commissie)

Zijn zus Els is oud-lle 1995

Nils Germonprez is nu Production Manager Chemical Industry – Fertilizers Waregem. Zijn broer Nico is oud-ll. 1990 en is nu diensthoofd Openbaar Domein Blankenberge .Zijn zus Nancy is oud-lle 1998, zij is nu kleuterleidster Zilvermeeuw-basisschool

Hans Vanderbeke schrijft me:

Ondertussen weet ik zelfs niet meer of die deelname een succes was of net niet, is ook ondertussen 30 jaar geleden, een eeuwigheid. Dat jullie dat nog weten, of bijgehouden hebben is ongelooflijk. Als ik mij niet vergis deden ook nog wat anderen van mijn klas mee aan de olympiade zoals Nils Germonprez, Tina Schoolmeester, Diego Denys,…Marcel (Roghhe) deed altijd zijn best om ons goed voor te bereiden voor die olympiades dat weet ik nog.

Na het middelbaar ben ik eerst Industrieel ingenieur Electronica gaan studeren in Gent, en daarna, gezien de goede afloop, ben ik nog verder gaan studeren aan de VUB voor burgerlijk ingenieur Computerwetenschappen, en heb dit ook met succes gehaald, zelfs met onderscheiding.

Ik heb eerst 10 jaar in de privésector gewerkt waarvan de meeste jaren bij Lucent Technologies die dan gefusioneerd zijn met het bekende Alcatel. Nieuwe naam “Alcatel-Lucent”, hoe origineel

Dan (2008 ergens) ben ik geslaagd voor het toelatingsexamen om bij de Europese Instellingen te werken. In 2009 ben ik dan na een aantal interviews geselecteerd om bij de Europese Commissie te beginnen werken, waar ik nu nog steeds werk.  De laatste 3 jaar is dat bij DG OLAF (https://ec.europa.eu/info/departments/european-anti-fraud-office_nl)

Daar ben ik nu Head Of Sector van een IT Sector die het case management platform van de fraude onderzoekers beheren, onderhouden,…

5de v.l. Hans Vanderbeke, 9de v.l. Nils Germonprez
staand 2de v.l. F. Leroy
M. Rogghe, H. Luyten, A. Maerten, J. Aers

Reactie's