Nieuws over geplande activiteiten van miniondernemingen en leerlingenbedrijfjes – Spek-Dow, Chains’n Pens, Noy-See – in het Maerlant-atheneum.

De begeleidende leerkrachten Hilde Knockaert en Stijn Van Hoornick brengen me op de hoogte van de naam en de nakende plannen voor en van mini’s en leerlingenbedrijfjes (Vlajo noemt ze ‘studentenbedrijfjes’)

– 6BI (Axel Meersman, Sem Van Dycke, en Zina Ceylan): SpekDow: verkopen ambachtelijke marshmallows(spek) & donuts

-6 EcWe en EcMt (Gaël Van Hulle, Cedric Helsemans, Jens Coudeville, Elisa Baeten en Hannah Vrijdags): Chains’n Pens: verkopen balpennen en een gepersonaliseerde sleutelhanger.

Het bedrijf van de jongens 6 TLBLA is “NOY-SEE” (Thomas Barée, Simon Langbeen, Thijs Muylaert, Kevin Vercamert, Jaden Warnez). Ze willen graag een sportieve trui ontwerpen en verkopen aan de leerlingen op school. Als dit succesvol is, dan willen ze graag ook een sportief T-shirt ontwerpen. Zij willen graag nog voor de examens dat de leerlingen die interesse hebben een trui kunnen bestellen. Ze gaan hiervoor een beroep doen op een eenvoudige website waarop de leerlingen de truien kunnen bekijken en hun bestelling kunnen doorgeven. Uit hun marktonderzoek bleek dat er heel wat interesse was om een trui te bestellen. Het lesgeven op afstand zorgt wel voor een aanpassing in manier van werken maar ze blijven enthousiast.