Gabrielle Tsatourova en Daphnée Denorme, leerlingen van 6Lat-Wisk, namen deel aan de CICEROWEDSTRIJD, een Latijn-olympiade.

Gabrielle Tsatourova en Daphnée Denorme, leerlingen van 6Lat-Wisk. namen op woensdagnamiddag (19 nov.) deel aan de CICEROWEDSTRIJD. Dit is een vertaalwedstrijd waarbij de leerlingen een stukje tekst ( uit de brieven aan Atticus van Cicero) zo goed mogelijk moeten vertalen. Net zoals in andere Olympiades gaan de beste leerlingen door naar de tweede ronde (die plaatsvindt in januari in Antwerpen). 

Dit meldde me Sara Huysman, lerares Latijn

Titus Pomponius Atticus (109v.C-32 v.C)  –  Marcus Tullius Cicero (106 v.C.-43 v.C). De twee Romeinen waren bevriend met elkaar. Atticus steunde Cicero door hem op politiek vlak te adviseren en door hem financieel te helpen. Titus Pomponius heet ook Atticus, doordat hij een hele tijd in Athene verbleef, de hoofdstad van Attica.

Reactie's