Johannes Balbaert, ll. 2A Maerlant-ath., op 16 sept. in Utrechtse stadsschouwburg naast 20 Nederlandse kinderen, die buitengewone prestaties hadden geleverd; allen waren ze genomineerd voor de Nationale Kinderprijs

NATIONALE CEES DE VEER KINDERPRIJS. Eenentwintig jonge helden stonden woensdagmiddag in de Stadsschouwburg van Utrecht in de schijnwerpers omdat ze dit schooljaar het verschil hebben gemaakt. Van uitvinder Wail (12) en make-up artist Mats (12) tot de tegen racisme strijdende meisjes Sena (13) en Carla (12) tot de Belgische Johannes (13), die de Ultraman Challenge voltooide.

Johannes’ vader, Maerlant-ath.-directeur Jürgen Balbaert schrijft me:

Johannes met zijn moeder, lerares Astrid Van Keer en met zijn vader, dir. Maerlant-ath. Jürgen Balbaert

Pff,  wel nog een flink eindje rijden. Utrecht. We werden verwacht op woensdagmiddag in de schouwburg van de studentenstad Utrecht.

Coronaproof uitreiken is ook in Nederland een flinke onderneming. Voor een deel gebeurde het buiten, deels ook binnen in bubbels  of met mondmasker. Mondkapjes zie je wel niet zo vaak in Nederland.

Johannes heeft mooi gesproken, maar vele kinderen met andere projecten ook. Nederlandse kinderen zijn duidelijk wel mondiger dan de doorsnee Vlaamse. Een hele middag vol positieve energie.

Het is erg leuk dat dit is opgepikt in Nederland. Tako Rietveld zelf wou Johannes er bij omdat enkele kinderen hem hadden genomineerd. Blijkbaar heeft Johannes in Nederland ook heel wat kinderen geïnspireerd. Hopelijk blijven die ook sporten en/of voor hun passie gaan. Tako Rietveld is presentator van het NOS- jeugdjournaal, kindercorrespondent. 

met Tako Rietveld
met Cees de Veer, naar wie de prijs is genoemd
met klokhuispresentator Habtamu