SUMMA CUM LAUDE, met de hoogste lof is Charlotte Van Hulle (oud-lle Maerlant-atheneum 2015) Master of Arts in de Oosterse Talen en Culturen geworden aan de UGent

Gisteren schreef Charlotte Van Hulle me

Ik ben zopas met de hoogste onderscheiding, summa cum laude, afgestudeerd van de Universiteit Gent met een Master of Arts in de Oosterse Talen en Culturen. Mijn masterproef draagt de titel “THOSE ALMOND-EYED CHILDREN OF THE FAR EAST. AN EXPLORATION OF JAPONIST THOUGHT AND JAPANOPHILIA IN FIN-DE-SIÈCLE NORDIC PAINTERS,” en geeft de lezer inzicht in het gedachtegoed van de Noord-Europese japonistes en hoe deze zich verhoudt tot contemporaine ideeën zoals Westers imperialisme, exotisme, en de beeldvorming van de culturele “Andere”. Tijdens mijn studies heb ik uitwisselingen gedaan in zowel Japan als Finland—dit vormde een goed uitgangspunt voor mijn thesis, aangezien ik op deze manier een beter begrip had voor beide regio’s die in mijn thesis aan bod kwamen. Nu ben ik ondertussen geëmigreerd naar Zweden om bij mijn Zweedse partner te kunnen zijn, en ik ben eveneens begonnen met een nieuw studietraject: kunst. Dit is altijd een passie van mij geweest, maar werd door het onderwerp van mijn masterproef opnieuw aangewakkerd. Een volledig nieuw begin, dus!

Dit schreven we in de Maerlantkrant vijf jaar geleden:

Vorige donderdag hoorden we Charlotte Van Hulles onderzoekscompetentie DE WERKING VAN PROPAGANDA, waarin ze die in de Romeinse Oudheid kundig vergeleek met die van Duitsers, Amerikanen, Sovjets, Japanners in en ook na WO II. En dan lazen we de omschrijving van Johan Huizinga, bekend Nederlands historicus van o.a. HERFSTTIJ DER MIDDELEEUWEN, in zijn werk Geschiedwetenschap / hedendaagsche cultuur.

de vijfdes in 2014
Schloss Sanssouci Potsdam 2014
Onderzoekscompetentie 2015