Maerlant-atheneum : spiksplinternieuwe, overdekte, gesloten, superveilige fietsenstalling is klaar en wordt weldra in gebruik genomen. De vriendenkring en oud-leerlingenbond BOND ONZE SCHOLEN realiseerde dit belangrijke project en opende opgetogen de stalling.

binnenzicht

Technisch adviseur-coördinator Gil Jonckheere, tevens hulpsecretaris van B.O.S., wiens betrokkenheid bij deze realisatie fundamenteel is, schrijft:

TAC en hulpsecretaris B.O.S. Gil Jonckheere opent het gebouw

De nieuwe fietsenstalling op de Maerlant-campus is een schenking van de vriendenkring Bond Onze Scholen, de vriendenkring van het Maerlant-atheneum.  De 200m2 grote stalling biedt de mogelijkheid aan 192 fietsers om hun fiets op een veilige manier te stallen.  Het duurde in totaal  3 jaar om dit project te verwezenlijken. Op deze manier wil de school het milieuvriendelijk naar school gaan  stimuleren.  Het project met een totale kostprijs van €50.000 zal eind september definitief in dienst worden genomen.  De constructie bestaat uit een gegalvaniseerde constructie afgewerkt met een meranti beplanking.  Binnen werden 192 fietsparkeerplaatsen voorzien.  Er werd gekozen voor een systeem waarbij de voorvork van de fiets tegen de met kunststof beklede stalplaats leunt.  Hierdoor is schade aan het voorwiel tijdens het stallen onmogelijk.  Er werd tevens bij elke stalplaats een aanbindbeugel voorzien zodat de fiets met het fietsslot aan de verankerde stalplaats kan worden vastgemaakt. De buitenomgeving wordt beveiligd met camera’s, en geautomatiseerde tijdssloten om de veiligheid te optimaliseren.

B.O.S.-voorzitter Peter Lips is trots om directeur Jürgen Balbaert de toegang tot de nieuwe fietsenstalling te verlenen.
ondervoorzitter Bruno Buseyne en voorzitter B.O.S. Peter Lips
directeur J. Balbaert

Reactie's