Leraren en leerlingen 6MO en 7PLM pakten ook de draad weer op…in het atelier met mondkapje, gezichtsscherm of automatische lashelm

Wim Broes ie leraar metaalbewerrking. Hij schrijft mij na een dagje les met 6MO en 7PLM

Deze voormiddag hebben de leerlingen van 6MO en 7PLM de draad weer opgepikt tijdens de les praktijk mechanica. Hiermee hadden ze  op 13 maart verplicht gestopt, ook met het afwerken van de GIP’s. 

Het dragen van een mondmasker is wennen, maar alles is vlot verlopen. Na het overlopen welke taken nog uitgevoerd moeten worden, heb ik de leerlingen een vaste plaats aangewezen waar ze binnen hun eigen ruimte op een veilige manier kunnen werken. Met een doorschuifsysteem krijgt elke leerling de kans om in de resterende weken de GIP af te werken.

Wim Broes schrijft ook nog over de lashelmen:

Er werden voldoende van deze lashelmen aangekocht, zodat elke leerling zijn eigen persoonlijke lashelm kan gebruiken. 

Ze werden speciaal aangekocht om ons op een veilige manier te kunnen verplaatsen, en werken in de lasserij. Het doorkijkvenster van de lashelm is doorzichtig tijdens het niet lassen en kan dus als ‘shield’ gebruikt worden. Zodra er gelast wordt, schakelt het doorkijkvenster om naar een naar wens in te stellen donkerheidsgraad.