OUD-LLN. (1993) ZOUZOU BEN CHIKHA MET EEN INTERVIEW IN HUMO EN IN DE TV-SERIE ‘DE TWAALF’ EN CHOKRI BEN CHIKHA (OUD-LL. 1989) VORIGE ZONDAG NOG IN ‘DE ZEVENDE DAG’ .

Dat Zouzou Ben Chikha in DE TWAALF  de rol van jurylid vertolkt, weten ongeveer alle Vlamingen: ongeveer 1 miljoen kijkers heeft deze tv-serie. Dat hij acteur is in BEVERGEM – heruitzending – weten ook velen. En vandaag is er een lang interview in HUMO.

Over zijn kinderjaren praat hij…zijn vader de eerste Tunesische gastarbeider in Blankenberge, daar  als jongen ontdekken dat de wereld niet eerlijk in elkaar zit, bij de groep willen horen en er niet in slagen en er een machteloze woede bij voelen. Over zijn dreadlocks toen heeft hij het en over drie ringen in één oor, over de toffere meisjes die ook rebelleerden, met wie hij over jazz, reggae en, boeken praten kon. 

op GWP ijn Malmedy 1991

Hij ging niet naar de moskee… Hij voelt zich West-Vlaming…Hij voelt zich een vulkaan, die wel is gekalmeerd…Hij 48 en heeft zich nog nooit zo goed gevoeld…DRANOUTER toen ontdekken was een bevrijding…Hij is zijn zoon gaan inschrijven aan de universiteit en hij zag er veel kleur. Onder jongeren is afkomst minder een issue…Ik leerde mezelf trompet spelen…Ik ben een autodidact…Ik weet wat ik kan en iet kan. Er zijn veel betere acteurs en regisseurs dan ik. Ik blink nergens in uit, maar ik kan alles een beetje…Hij schrijft met Wannes Cappelle en Dries Heyneman het scenario van ‘GROND’, een nieuwe serie op VIER…De kunst is mijn manier om mezelf te ontplooien…

hieronder: op GWP i Malmedy 1991

na een toneelopvoering voor leerlingen in 2004

Zouzou Ben Chikha is de wat jongere broer van Chokri, ook theatermaker en docent theaterwetenschappen.

 

Chokri Ben Chikha in de ZEVENDE DAG op 17 nov. 2019