DE WONDERMOOIE TEKENINGEN VAN DAPHNEE DENORME, LLE 5LW, ZIJN MEESTAL GEBASEERD OP REALITEITSFOTO’S. TOT VIJF UUR PER DAG OEFENT ZE OP TECHNIEKEN…AL ELF JAAR VOLGT ZIJN KUNSTONDERWIJS IN OOSTENDE

Daphnée antwoordde op enkele vragen die ik haar stelde:

Ik word door velen gezien als ‘talentvol’ omdat ik tekeningen maak en ze op Instagram plaats. Ik voel dit aan als een compliment en bedank jullie hiervoor. Ik heb enkel maar mijn interesse voor tekenen willen ontwikkelen zonder enig doel voor ogen. Het is een klassieke levensloop, je weet waar je begint maar nooit waar het eindigt. Zo ben ik op jonge leeftijd begonnen met competitie-zwemmen, maar haakte af omdat de kunstacademie voor mij een grotere aantrekkingskracht had. Ik zit nu in mijn elfde jaar kunstonderwijs in Oostende. Mijn ontwikkeling heb ik wel het meest aan het oefenen te danken. Thuis spendeer ik rond de 5uur per dag aan oefenen op technieken (als ik hier tijd voor heb). 

Het leuke aan kunst is, alles lijkt makkelijk tot je er daadwerkelijk aan begint en dat is wat mij zo aanspreekt. Ik hou van uitdagingen en ga die ook graag aan op vlak van tekenen. 

Voorbeelden die mij inspireren heb ik niet echt, ik heb een hele hechte groep artiesten uit verschillende landen zoals Duitsland, Denemarken en Turkije met wie  wij dagelijks elkaars ideeën uitwisselen en soms ook samenwerkingen doen. Mijn tekeningen zijn meestal gebaseerd op realiteitsfoto’s die ik online vind, al probeer ik toch al vaker dingen uit mijn hoofd op papier te zetten.