OUD-LEERLING (1984) NIC VANDERMARLIERE SEDERT 1 SEPT. VERTEGENWOORDIGER (‘AMBASSADEUR’) VLAAMSE REGERING IN BERLIJN. HIJ WAS DIT EERDER IN LONDEN EN PARIJS.

Oud-ll; (1984) Nic Vandermarliere is licentiaat in de rechten. Hij was een hele poos woordvoerder van onderwijsminister Marleen Vanderpoorten.

En dan werd hij vertegenwoordiger van de Vlaamse regering op de Belgische ambassades in Londen en Parijs en weer in Londen. Sedert 1 september oefent hij die functie uit in Berlijn, waar hij Koen Haverbeke opvolgt, die leerlingen van het Maerlant, op schoolreis in Berlijn in 2016 en 2018 op de ambassade in Berlijn ontmoetten.

 Hij werkt al jaren rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog en was ook een van de bezielers achter de inspanningen om het WOI-erfgoed te laten opnemen op de erfgoedlijst van Unesco. Hij was de bezieler van de realisatie van Flanders Fields Memorial Garden in Londen. We schreven toen: De tuin FLANDERS FIELDS MEMORIAL GARDEN in Londen werd op 6 nov. vorig jaar ingehuldigd door koning Filip en koningin Elisabeth II. Ook Fabienne Viaene, onderwijzeres in d’Oefenschool en Jens Coudeville, leerling 6de lj. toen, die erg betrokken waren geweest bij een uitwisselingsproject (met een Schotse school) waren bij die viering.

Een voorouder van Nic Vandermarliere, Jacobus De Langhe  – die van het De Langheplein bij d’Oefenschool – was de eerste burgemeester van Blankenberge in België

als leerling op een sportdag

Nic Vandermarliere is de broer van kunstenares – ook oud-lle – Kaat, ontwerpster van het ‘letterkunstwerk’ BLANKENBERGE op het plein voor het station