14 JULI : FRANKRIJK VIERT ZIJN NATIONALE FEESTDAG … BESTORMING VAN DE BASTILLE IN 1789 EN BEGIN VAN DE FRANSE REVOLUTIE – PARIJS WAS VROEGER WEL VAKER REISDOEL VOOR SCHOOLREIZEN, O.A. IN 1953, TOEN OUD-LEERLING, BEKEND VLAAMS KUNSTENAAR ROGER WITTEVRONGEL ER TEKENINGEN MAAKTE

In ’t Schelpje, een schooltijdschrift van de RNS Blankenberge, vonden we enkele van de tekeningen van Roger Wittevrongel van tijdens en na de Parijsreis in 1953.

Roger Wittevrongel, Blankenbergenaar (geb. 1933) werd onderwijzer in de RNS Bl’ge en volgde daarna een opleiding aan de Gentse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Hij werd een bekend tekenaar, schilder en graficus. Zijn werk noemt men hyperrealistisch.

Later vonden vaker Parijsreizen plaats , georganiseerd door de Bond Onze Scholen én door leraar Frans Arnold Bekaert. De laatste Parijsschoolreis dateert al van 2009.