MINIONDERNEMING SWEET DONUTS (6 ECWE MAERL.-ATH.) VERKOOPT DONUTS EN CUPCAKES TIJDENS DE VOORMIDDAGSPEELTIJD.

Zo stelt VLAJO (Vlaamse Jonge Ondernemingen) een MINONDERNEMING voor:

Leerlingen van de derde graad kiezen of maken zelf hun eigen producten of diensten en vervolgens beheren ze hun Vlajo- minionderneming volgens de regels van de kunst: van brainstormen naar missie en doelen,  marktonderzoek doen en het productaanbod bepalen, startkapitaal verzamelen, je eigen businessplan uitschrijven, verkoopmomenten organiseren, aandeelhoudersvergaderingen organiseren en zo meer. De nadruk ligt op het doen: eerst denken en dan effectief doen!

Gisteren waren de  leden van SWEET DONUTS tijdens de voormiddagpauze  druk in de weer in de benedengang van het Maerlant-atheneum, waar ze hun zoete gebakjes aanprezen én verkochten (tegen anderhalve euro) . Er waren talrijke gretige kopers: leerlingen en leerkrachten.