RECEPT EN RECEPTIE…EEN TAALFILOSOFIETJE N.A.V. DE NIEUWJAARSRECEPTIE MET HAPJES, WAARVAN DE INGEWIJDEN HET RECEPT KENNEN…

Beide woorden – RECEPT en RECEPTIE zijn van Latijnse oorsprong, maar bestaan al heel lang in het Nederlands. RECIPERE, dat Latijnse werkwoord, betekent o.a. (in zich) opnemen EN ontvangen. Bij de eerste betekenis ziet men wel het verband met RECEPT en vooral dan met de opgenomen ingrediënten; bij de tweede betekenis is het verband wel heel duidelijk: RECEPTIE is ontvangst… met vele gasten erbij, maar ook hoe een tekst, een kunstwerk ontvangen wordt.

Voor de hapjes zorgden de vier leraressen huishoudkunde Cathy Lagast, Sabine Vervaele, Julie Folens,  Marita Bloemen en haar dochter oud-leerlinge (2009) Dominique Clybouw en leerlingen uit het tweede en derde jaar (vooral richting Voeding-Verzorging) van het Maerlant-atheneu

Die leerlingen waren ook betrokken bij de keurige bediening.