DAVID MINNE – HIJ WAS ENKELE JAREN ICT-COÖRDINATOR IN HET MAERL.-ATH. – EEN BEDENKER VAN ‘SMART SYMBOLS’, ONDERDEEL VAN SMART EDUCATION@SCHOOLS-PROGRAMMA

 

Voor Mathias Maes en Kevin Goemaere was David Minne (tussen 2002 en 2012) ICT-medewerker in het Maerlant-atheneum. Nu is hij ict-coördinator scholengemeenschap Moorsledegem.

Onlangs bezocht onderwijsminister Hilde Crevits de Kortrijkse campus van de KULeuven

In De Standaard lazen we:

“om de projecten te bekijken van het Smart Education@Schools-programma, dat gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid. Daarbij ontwikkelen leerkrachten samen met de universiteit en met onderzoekshub Imec technologische oplossingen voor in de klas.

Vooral de ‘Smart symbols’ sprongen in het oog. Kleuters krijgen daarbij een armbandje of halsketting waarmee ze zich kunnen aanmelden op een computer en uit een aantal gepersonaliseerde opdrachten kunnen kiezen. Als ze klaar zijn, of als de kleuterleider het einde van de activiteit aankondigt, moeten de kinderen zich opnieuw aanmelden en aangeven of ze hun opdracht afkregen en of ze die leuk vonden.

 ‘De leerkracht heeft zo meteen een overzicht welk kind welke opdracht al heeft uitgevoerd, hoelang het eraan gewerkt heeft en wat het ervan vond’, zegt David Minne, een van de bedenkers van de toepassing. De leerkracht krijgt op een platform alle informatie over de kleuter te zien. Dankzij een tracker in de armband, die werkt met bluetooth, kan de leerkracht ook kijken waar de kleuter zich bevindt en met wie hij samenspeelt. ‘In de toekomst kunnen we de opdrachten bijvoorbeeld ook linken aan de leerplandoelen, of kunnen we de aanwezigheden en maaltijden automatisch registreren.”