SODA+: S(tiptheid)O(orde)D(iscipline)A(ttitide)-: LEERLINGEN VAN 5VZ BIEDEN WARME CACAO AAN OP BEIDE SPEELPLAATSEN + OVER DE UITSPRAAK VAN HET WOORD ‘CACAO’

 

In CACAO  ligt de klemtoon op de tweede lettergreep. De tweeklank ‘AO’ klinkt in het Nederlands als de ‘OU’ in ‘kou’, als de ‘AO’ dus als in koningin PAOLA

Twee schooljaren geleden schooljaar startte het Maerlant-atheneum in zijn afdeling BSO met het project SODA+jobs attesten. Dit is een bijkomende alternatieve evaluatie van ‘stiptheid, orde, discipline en attitude’ voor leerlingen die na hun secundair meteen op de werkvloer terecht komen.

Het MAERLANT-ATHENEUM was een van de eerste scholen in de regio Brugge – kust die in dit project stapten.

In de loop van het schooljaar ontwikkelen deze leerlingen tal van activiteiten…We zagen hen op beide speelplaatsen (1ste en 2de/3de gr.) warme cacao uitschenken.

Elke werkgever droomt van een werknemer die stipt, betrouwbaar, correct, altijd in orde, vakbekwaam én leergierig is. Het Maerlant-atheneum wil dit realiseren in samenwerking met de bedrijfswereld . Met deze ingesteldheid startte het SODA-project.  De bedrijfswereld verwacht niet dat de beginnende werknemer aangepast technisch geschoold is. Men is er wel op zoek naar jonge mensen met de nodige basiscompetenties: een brede algemene vorming, een goede beroepsgerichte basiskennis en technische vaardigheden. Zij willen gedreven jonge mensen die over de juiste attitudes beschikken.