20/11/2018: MAERLANT-ATHENEUM, ZWEMSCHOLING DE HAAN EN EINSTEIN-BASISSCHOOL ORGANISEREN IN HET WIELINGENBAD UITDAGENDE ZWEMWEDSTRIJD ‘ZEE VAN SPORT. 55 DEELNEMENDEN, 11 PLOEGEN UIT DE HAANSE LAGERE SCHOLEN. DEEL 4: ZIJ ORGANISEERDEN EN REALISEERDEN

In het kader van de Haanse zwemweek organiseerde het Maerlant- atheneum, afdeling zeesport, samen met zwemscholing De Haan en Einstein-basisschool opnieuw een supertoffe activiteit genaamd “Zee van Sport”. Tijdens die activiteit legden 55 jongeren uit de Haanse scholen dertien uitdagende zwemproeven af in teamverband. Tijdens de prijsuitreiking kregen ze allen een appel en drankje en was er voor de eerste drie teams een medaille.  Het winnende team bestond uit Jalou, Lukas, Willem, Mauro en Perle uit de Zeeboon. 

De school met de meeste aanwezige leerlingen kreeg de wisselbeker.   

De Heideschool leverde hem weer in, de Zeeboon kreeg hem dit jaar mee. Alle jongeren waren opnieuw lovend over dit initiatief en verlangen al naar volgend jaar! 

De presentatie tijdens de activiteit en de prijsuitreiking was opnieuw in handen van creatieve Peter Lips, leerkracht Engels in het Maerlant.De organiserende Maerlant-leerkrachten waren Floris Huyben, Delphine Vanhooren, Ynak Samaey en Fien Parmentier.

Dank ook aan de  directrices Hilde Lafaille en  Shirley Adam,


aan Elke Gezelle,


en de leerlingen Fauve Boterman, Axel Deduytschaver, Chinouk Teerlinck en Dren Senay voor hun enthousiaste medewerking!