ERASMUS +: DIR. J. BALBAERT EN SPORTLERARES S. BECKERS WAREN ENKELE DAGEN IN DE WINDERMERE SCHOOL IN HET LAKE DISTRICT (UK)

 

Dir. J. Balbaert schrijft:

“We zijn te gast bij de Windermere (secondary) school. Ze is een  een van de weinige scholen in Engeland die watersporten en outdoor education voor iedereen in het curriculum heeft. Ze is ideaal gelegen (aan het Lake Windermere)  om te leren zeilen en windsurfen. De school heeft een eigen watersportcentrum aan het meer. ( zie foto op facebook) WINDERMERE SCHOOL een dure kostschool met een duidelijke pedagogische visie, die erg aansluit bij de onze. Silke Beckers heeft vooral gekeken naar de aanpak van de verschillende leeftijden in sport en watersport. Ik keek vooral naar de manier waarop outdoor sporten worden aangeboden in en buiten het curriculum. De bedoeling van deze jobshadowing is natuurlijk een blijvend contact voor leerlingen en leraren uit te halen. De school doet net als onze school veel projecten als Gwp, geografische stage, sportstages, … omdat ze net als wij ervan overtuigd zijn dat outdoor sport vaardigheden bijbrengt die overdraagbaar zijn naar andere domeinen. De directeur en outdoor coördinator zijn alvast erg open. Dit project was het voorlaatste van ons Erasmusproject”

EN

“Hopelijk slagen we erin om een uitwisseling met hen op te zetten … De streek en de school zijn echt prachtig: the Lake District. Engelse kostschool, sfeer van Beatrix Potter. Groene middeleeuwen.”