Maerlant-lln. 3de gr.  in Rome. Derde dag… met Vaticaanstad, Sint-Pietersbasiliek, Sixtijnse kapel…beklimming basiliek en foto’s van Nina Stragier en tekst van Caithlyn Nell.

Caithlyn Nell en Nina Stragier, leerlingen uit de 6des schrijven:

We startten de dag met ons lekker ontbijtje. Daarna zijn we gewandeld naar Vaticaanstad, het kleinste landje ter wereld. We zijn daar de volledige dag gebleven. Eerst hebben we genoten van de zon op het imposante plein, waarop we zelf de paus hebben kunnen zien. Dan zijn we naar een gezellig restaurantje gegaan om nog eens echte Itialiaanse pasta te eten, zodat we sterk stonden voor de mooie rondleiding in Musei Vaticani onder leiding van Mevrouw Hawkins. Na de rondleiding zijn we teruggekeerd naar de Sint-Pietersbasiliek waar we na vele controle konden genieten van het prachtige interieur. Dan is een select groepje de uitdaging aangegaan om naar de top van de basiliek te klimmen, wat zeker de moeite waard was. Voor we naar ons hotel gingen, hebben we nog een wandeling gemaakt door Rome by night. Dat was dan het einde van onze leuke en zeker actieve dag.