Steve Van Lauwe, oud-ll. 1997: “Wij  – Sliek De Zeesterre  – brengen een feelgood track uit ZOMERVIBES, met de zomer en een vleugje nostalgie als hoofdingrediënten en met terugblik op de jeugdjaren van Steve en Sidney.”

Sliek De Zeesterre is een Belgische hiphopband  met  de broers Steve (Sliek Majestyk) & Sidney Van Lauwe (Sidjay de Fonktionoaris aka dFonk). In 1994 is de groep opgericht met toen als voertaal Engels. In 1998 schakelden ze over naar het West-Vlaamse kustdialect.

Steve Van Lauwe schrijft me: “Hier vind je een short interview over de release van de nieuwe single”.

 De zeester is ier weere. Keer up keere, up en neere, weg en weere. Niet te troag en niet te zeere. Wie aan de kust of bij uitbreiding in West-Vlaanderen woont, kent de bekende hitsingle van Sliek de Zeesterre van voor naar achter. Het is ondertussen van 2003 geleden, exact 20 jaar, dat de oorwurm onze streek veroverde.

“Op dat moment hadden we wel 250 optredens per jaar”, vertelt Steve. “In 2017 bracht ik nog het album Sterk Water uit, een plaat die meer als therapie voor mezelf diende. Het was behoorlijk autobiografisch.

Ondertussen was het ongeveer vijf jaar stil rond Sliek de Zeesterre. “De motivatie was zoek, en de laatste jaren heb ik ook een aantal optredens geweigerd. Tot mijn broer plots belde.”

Mijn broer Sidney, die aan de knoppen zit, kwam plots met een ideetje. “Ik heb een nieuwe beat. “Dertig seconden later belde ik hem terug: ik vond het inderdaad machtig. De fundamenten voor Zomervibes, onze nieuwe single, waren gelegd.”

Dat we straks Zomervibes – en natuurlijk Up en Neere – ook nog eens live mogen horen: daarover bestaat geen twijfel.

“We willen érg graag weer optreden”, knikt hij. “Het is ongelofelijk hoe Up en Neere nog steeds overal massaal meegebruld wordt (lacht). Op Youtube heeft het nummer bijna 160.000 views en het werd pas vier jaar na de release op het platform geplaatst.

We zien die cijfers nog altijd langzaam stijgen. Ik wil maar zeggen: “Sliek kan zeker nog iets betekenen.”

Op 21 maart wordt de single ‘Zomervibes’ van Sliek de Zeesterre gelanceerd via Spotify, Deezer, I-Tunes en andere streamingplatformen.

gwp 1997
Brussel Art Nouveau…1997

Reactie's