Bart Moeyaert schreef MORRIS, Martine Tanghe vertelt het op vele plekken in Vlaanderen.  In het 5de en 6de lj. ZILVERMEEUW vertelde oud-leraar Maerlant-ath. Jaak Coudeville het en Liana Budich, lle 6delj. begeleidde op gitaar.

5de en 6de lj Zilvermeeuw Groenestraat met de juffen Kim Horseele en Sofie Easton

Juf Sofie Easton (juf 5de lj. schreef op de FB-pagina van de Zilvermeeuw:

Jaak Coudeville las voor uit het boek van Bart Moeyaert: ‘Morris’. Liana uit het 6de lj zorgde ,met haar gitaar, voor de muzikale intermezzo’s. Mooi was dat! Lisa Letter en Doremi genoten mee! Bedankt Jaak en Liana.

Ik lees op HET BOEKENRIJK

Oxalys Ensemble met Martine Tanghe

Bart Moeyaert voorstellen, dat hoeft niet meer, denk ik.  Naast de befaamde Astrid Lindgren Memorial Award sleepte hij Griffels, Boekenleeuwen en zoveel meer in de wacht.  “Morris”, zijn nieuwe boek met illustraties van Sebastiaan Van Doninck, komt tot leven onder de vorm van een intiem vertelconcert, gecomponeerd door Koen Brandt, voorgelezen door niemand minder dan Martine Tanghe en muzikaal begeleid door ensemble Oxalys.  

“Als iets een naam heeft, bestaat het meer dan zonder.”

In een winters berglandschap gaat Morris op zoek naar de hond van zijn oma.  De hond met de toepasselijke naam Houdini verdwijnt te pas en te onpas.  Nu het sneeuwt, wordt het heel wat moeilijker om Houdini terug te vinden.  Een koud avontuur over lappendekens, een verdwenen hond en het belang van een naam.

“Als je stiekem huilt, huil je nooit helemaal uit.”

Dit boek met vele laagjes, lees je best meer dan één keer, om zo het verhaal helemaal tot je te laten doordringen.  In korte, vaak eenvoudige zinnen, slaagt Bart Moeyaert erin zoveel en net genoeg te vertellen.  Hij zet de fantasie van lezer of luisteraar aan het werk en laat ze zelf de achterliggende verhalen bedenken.  De mooie, rijke taal neemt je mee naar een koud, onherbergzaam, maar o zo mooi landschap.  Dit krachtige verhaal met verschillende diepere boodschappen is er voor lezers of luisteraars van heel uiteenlopende leeftijden.  De auteur speelt met taal en maakt zinnen met weinige en eenvoudige woorden, die recht naar je hart gaan.  Een pareltje om te koesteren.